A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад - навчально-виховний комплекс Асканія-Нова "Загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад - позашкільний навчальний заклад - гімназія" Асканія-Нова селищної ради
ОЗ НВК Асканія-Нова-гімназія

34 тисячі гривень від Асканійської громади на сотню парасольок отримала школа

Дата: 01.10.2019 13:55
Кількість переглядів: 211

34 тисячі гривень від Асканійської громади на сотню парасольок отримала школа (ВІДЕО)

34 тисячі гривень від асканійської громади на сотню парасольок. Навчально-виховний  комплекс «Асканія-Нова-гімназія» включений до проекту «Демократична школа», в якому ще беруть участь школи з Норвегії і Львова.

"Так як у нас нова українська реформа, так, і наша школа також намагається змінюватись, все робити по-новому, працювати по-новому", - розповіла директорка опорного закладу - навчально-виховний комплекс "Асканія-Нова-гімназія" Ірина Марчук.

Реакція дітей і батьків на парасольки була неоднозначною, говорить Ірина Марчук:

"Не скажу, що всім сподобалось. Багато було і критики, що, можливо, потрібно було кошти перерозподілити на якісь інші проблеми. Але в вайбер, я, наприклад, написала свою думку, що кожен має право на свою ідею. Була така ідея. Її підтримали. А ви, будь-ласка, свої ідеї викладайте. Нехай вас підтримують".

Ми запитали у самих асканійців, як вони ставляться до змін, які відбуваються у школі.

"От коли повісили парасольки, поставили гарні лавочки з олівців, школа якось стала веселіша, радісніша, і в цю школу діти з задоволенням заходять, тому що дуже багато змінено в нашій школі, а парасольки радують око", - сказала жителька Асканії-Нової Ольга Свістула.

"Мені не подобається. Тому що парасольки. Можна було б щось інше", - говорить жителька Асканії-Нової Людмила Лесняк.

"Мені подобається цей дизайн. Особливо на перше вересня та останній дзвінок. Це дуже комфортно, тому що сонце закривають парасольки, і не так воно світить, як усі ці роки, коли я вчилася", - ділиться враженнями учениця Асканійської гімназії Софія  Шарай.

З лютого 2019 року в школі зроблено ремонти в туалетах (окремо вбудовано обладнання для дітей з інвалідністю), придбано 10 інтерактивних комплексів, повністю укомплектовані два класи нової української школи.  Витрачено 2 мільйони гривень. З них – 500 тисяч - місцевий бюджет, 1 мільйон 500 – гроші держави.  Депутати селищної ради намагаються підтримувати усі починання директорки, говорить голова Асканійської громади Віталій Свінцицький.

"В основному депутати, члени виконкому і люди розуміють. Але є деякі і мешканці, і депутати... Але ви знаєте, чому це відбувається? Звинувачувати людей в цьому не потрібно. Тому що більше 20 років в Асканії нічого не робилось. Тому ці зміни трохи дивують людей", - сказав голова Асканійської громади Віталій Свінцицький.

Віднедавна в школі встановили диван щастя. За словами директорки, досвід перейняли у колег з Миколаєва.

"На цей диванчик щастя  мають право сідати люди,  у яких , по якихось причинах поганий настрій, наприклад. Ніхто  не повинен пройти повз цієї людини – чи учня, чи вчителя. Ми повинні вислухати, розсмішити, дати якусь пораду. Інколи на цих диванчиках сидять і вчителі. Коли в них не вдався урок, коли діти там порушували дисципліну. Діти приходять і  намагаються вислухати вчителя , там заспокоїти його, сказати, що більше вони так вести себе не будуть", - розповіла директорка опорного закладу - навчально-виховний комплекс "Асканія-Нова-гімназія" Ірина Марчук.

Ще одним нововведенням ділиться директорка закладу. В школі  відсутнє чергування:

"У всі приміщення школи  установили відеокамери. І стало питання, хто буде спостерігати  за цими відеокамерами, хто буде спостерігати за безпекою наших дітей. І так от народився наш ресепшен, де кожного дня знаходиться черговий адміністратор. Це заступник, або якісь соціальні служби". 

Тетяна Яременко, Олександр Шепель.

Матеріал взятий з сайту ks.suspilne.media


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень