A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад - навчально-виховний комплекс Асканія-Нова "Загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад - позашкільний навчальний заклад - гімназія" Асканія-Нова селищної ради
ОЗ НВК Асканія-Нова-гімназія

Звіт про проведення Місячника бібліотеки

Дата: 28.10.2020 19:54
Кількість переглядів: 1016

                                                                        Звіт        

                                                   проведення Всеукраїнського

                                                  місячника шкільних бібліотек

«Шкільна бібліотека і екологічна просвіта учнів»

                                                         у жовтні 2020 року

01.10.2020

1. Екологічний брейн – ринг: « Подорож у країну Флорію» 5-Б клас

    З учнями 5-Б класу проведено вікторину « Юні знавці екології», під час якої команди виборювали кожну правильну відповідь. У ході гри деяка інформація вражала та засмучувала « юних екологів», а над деякими питаннями виникали суперечності, де кожен висловлював та захищав власну думку. Діти зрозуміли, що кожен може допомогти нашій планеті, якщо буде слідувати певним правилам. Треба докорінно змінити своє ставлення до природи та її ресурсів. Адже природа дарує нам стільки енергії і позитивних емоцій, що люди просто зобов’язані жити з нею в гармонії.

05.10.2020          Бесіда: « Правила поведінки на природі»  4-Б клас

     Незвичайний  урок відбувся у 4-Б класі, нам усім пощастило відправитися у подорож! А куди ми вирушали, діти зрозуміли  після прослуховування аудіо запису.   Під час подорожі ми не лише спостерігали за красою природи, але й познайомилися з деякими надзвичайними ситуаціями.      

07.10.2020     

Дитячі ранки: « Ми всі господарі природи, тож бережімо її вроду» 3-Б клас   

Розпочався урок поетичними рядками про природу, в яких люди милуються її досконалістю, могутністю, чарівністю. Вірш закликає нас берегти наш рідний дім.  Наша планета – у наших руках, і заповідь для кожного: Не рви, Не знищ, Не зіпсуй!!! Тільки тоді ми зможемо жити у чудовому місці на красивій планеті.                                              Далі учням було запропоновано гру - аукціон « Найбільший знавець квітів», хто пригадає найбільше назв. Наступними визначали « Найкращих знавців птахів» за допомогою загадок. Пограли в гру « Шифрувальник», де учасники мали вставити пропущені літери та відгадати назву тваринки.                                                                 

Продовжили урок темою «Червона книга України». Учні 3-Б класу вже знають і розуміють, що це за Книга, навіщо вона існує. Тому всі з радістю взялися за створення власної Червоної книги, вклеюючи в неї картки з рослинами  та тваринами, які були завчасно приготовані. Ця справа згуртувала дітей та надала сильнішого розуміння, що ми маємо берегти всю красу, яка нас оточує.

Літературні години: « Торкнись краси природи серцем» 7-А клас

Казкова тепла осінь… «Літературні години» ми провели, сумісно із завідуючою селищної бібліотеки, посеред прекрасного Асканійського дендропарку. Неймовірні краєвиди, веселкові кольори дерев та кущів, які одягнулися в осінь та причаїлися. Що може бути краще?! Це надихає! Надихає на творчість, на читання віршів про природу. Учениці 7-А класу провели голосні читання віршів відомих українських письменників, а саме: Л. Костенко « Я хочу на озеро Світязь», « Шипшина важко віддає плоди», М. Рильський « Запахла осінь в’ялим тютюном», Л. Українка  « Конвалія». На згадку про зустріч дівчата отримали  подаруночки від селищної бібліотеки.

08.10.2020

   Дитячі ранки: « ЕкоКазки» 2-Б клас  

Спілкування з молодшими школярами – це завжди задоволення. Цікаво слухати і спостерігати за їх міркуванням. Бачити, наскільки дитяче бачення відрізняється від нашого – дорослого. Вони такі щирі. Переймаються серйозними питаннями. І раптом усвідомлюєш, що вони розуміють те, про що, здавалося б, ще не замислюються.    Завітавши в гості до 2-Б класу, ми говорили про  бережливе ставлення до природи. Які правила поведінки на природі? Чи може маленька шкода призвести  до змін  на великій планеті? Школярі ділилися враженнями про улюблений відпочинок, відвідуючи, наприклад, море чи ліс.  Розмовляли  про  поведінку в тих чи інших містах, а  саме: про необхідність прибирати після себе, про повагу до навколишнього середовища; про те, що не можна ламати гілки, пташині гнізда, зривати квіти, ловити метеликів і т.д. Далі   перейшли до фізкультхвилинки.                                                                                       Наступна «зупинка» уроку -  екоКазка   « Знешкоджувачі бомб», яка розповіла учням про пригоди пшеничних зерняток. Герої казки дізналися про шкоду довкіллю від звичайних батарейок. Як наслідок, учні зрозуміли, як надалі вчиняти  з цими «маленькими бомбами» і навіть куди в нашому селищі їх можна здати. Наприкінці уроку діти переглянули мультфільм « Пригоди лісових друзів», який привчає до порядку на природі.    

12.10.2020.       Майстер – клас « Екологічний дизайн»  3-А, 4-А кл.

Зустріч з юними майстрами почалася з питання: « Що таке екологія?». Після обговорення всі  дійшли висновку, що стати екологом – це почесна місія кожної людини на Землі. Ми – частинка природи, частинка Всесвіту. І хто, як не ми, має берегти наше прекрасне довкілля. Природа, її краса і велич залишаються нашим головним скарбом. Наш обовязок піклуватися про неї, але на жаль, більшість не розуміють цього. Вони будують різні станції та фабрики, що забруднюють усе довкола. Це підвило нас до перегляду екологічного відео  « Збережемо природу Землі разом». Надихнувшись побаченим, учні взялися майструвати свою пташку за «власним ескізом». В природі стільки прекрасного та різноманітного, тому діти мали право на  політ фантазії. В результаті ми отримали найгарніших птахів, яким учні дали імена. Виробами було прикрашено маленьке деревце нашої бібліотеки.

13.10.2020

  Анкетування:  « Виявлення читацьких інтересів», « Що ти зробив для захисту природи?»   6-А кл.

           До Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек у 6 - А класі проведено анкетування на тему: « Що ти зробив для захисту природи?»  та анкетування на виявлення читацьких інтересів. Аналіз виявив, що учні читають достатньо, вони мають улюблену книгу та героя. Найбільш популярними жанрами виявилися комікси, пригоди та фантастика.                                                                                              Екологічне анкетування показало, що учні знають, що вивчає  наука екологія. Їм відомо про проблеми з довкіллям у всьому світі, а самі вони намагаються допомогти, саджаючи нові дерева, квіти і найголовніше  -  проявляють бережливе та поважне ставлення до природи.                                                             

       До дня яблука, який відзначають 21 жовтня, учні пограли у вікторину. Яблуко - найдавніший плід, з яким пов'язано багато міфів і легенд. У слов'янському фольклорі безліч пісень і прислів'їв, присвячених «райському фрукту». Тому відповідати на питання було цікаво та корисно, дізнаючись щось нове.

13.10.2020

  Круглий стіл « Нас зібрала одна турбота: забруднення річок та водоймищ України»  9 клас

    19.10.2020

  Відзначення найактивніших читачів, які долучилися до місячника.

 Завершився Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом « Шкільна бібліотека і екологічна просвіта учнів». Головною метою комплексу заходів було «закричати» про проблему всього людства, в якій ми вже перебуваємо. Ми мали на меті   сформувати екологічну грамотність у дітей, дбайливе  ставлення до природи та навколишнього середовища.                                                                                                   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень